23.10.14

10 inredningstips

Jag vill bli inredare och styla folks hem. Här kommer några tips för att göra det lite bättre hemma.

 1. Mörka möbler mot ljus vägg, och ljusa möbler mot mörk vägg. Fungerar alltid. Men iofs kan det nog passa att t.ex. ha vitt på vitt, bara man vet vad man gör.
 2. Ta in naturen. Jag tycker obehandlat trä, sten och bark är mycket fina inredningsdetaljer. Gör en klädhängare av en gren, lägg naturstenar på bordet, i lavoaren, runt badkaret, och ha ett slitet trämatbord.
 3. Lägg möbler snett mot väggen. Istället för att placera en byrå fast i väggen, låt den stå snett och "gömma" ett hörn i rummet.
 4. Ha något välkomnande i tamburen: en tavla, ett bord med blommor, en fin matta.
 5. Ha sittdynor på golvet i vardagsrummet. Det är mysigt och ger mycket mer sittplats.
 6. Säg farväl till vita väggar. De är jättesnygga i vissa miljöer och ibland känns det som att inget annat passar. Men så slår det en, att många andra färger passar prima. Jag har vitt i arbetsrummet och det tycker jag passar utmärkt. Men att måla en fondvägg, ett helt rum eller hela huset i lugna speciella färger, ger mycket till hemmet. Jag planerade på att måla köksväggen i gammalgrön men vågade inte ... Så det blev beige..
 7. Ta in marockanska mönster i detaljer. Skålar, dynor, filtar, ... osv.
 8. Lägg små fina etiketter på dina alla burkar, där det står "mormors syltburk" ungefär. Haha. Eller alternativt "min syltburk"...
 9. Istället för att tejpa fast citat rakt på väggen, tycker jag det är finare att ha dem i ram så man kan byta plats då man vill. Dessutom tycker jag att de ska vara på eget modersmål för att ge hemma-känslan.
 10. Var inte för noggrann: det där fula bordet kanske är helt fint om det byter plats? Allting behöver inte vara tip top. Jag tycker de snygga möblerna kommer bättre fram om de inte är omringade av lika snygga möbler. För att framhäva något fantastiskt måste andra saker vara mindre fantastiska.2 kommentarer:

 1. Hejsan, svarade på din kommentar, kom på att du kanske lättare ser det på din egen blogg :D

  Kul att du frågar, vet att många tycker väldigt olika om Novia (speciellt företagsekonomi, samhällspedagog och restonom linjerna) för de är så annorlunda jämfört med andra skolor. Vi studerar inte på "det traditionella" sättet. Vi gör som sagt projekt till varje kurs, och får ganska fritt välja hurudana projekt vi gör. Beroende på linje (jag går då samhällspedagog) så har man förstås olika kurser. Företagsekonomerna har förstås bokföringskurser, fördjupade ekonomi grejer m.m. Restonomerna har då också inom hotel och resebranchen och vi samhällspedagogerna har mera riktade på människor och det sociala.

  Jag trivs väldigt bra i skolan, vi har ett bra Team (istället för klasser) vi har aldrig tenter, bara inlämningsuppgifter, och jag får göra precis det jag vill. Våra kurser vi har och haft är ex. Livscykelpsykologi, skapande verksamhet, upplevelsepedagogik, internationellt ledarskap, mångkulturellt arbete m.m., alltså MYCKET varierande. Man kan göra i princip allt :)

  Vissa vill riktiga sig på upplevelse och äventyr, en del på arbete med barn och ungdomar, vissa på evenemang och jag då till media och event :)

  Jag vet att många pratar illa om skolan, det är kanske för att det är just så annorlunda. Jag som verkligen inte har ett universitets huvud (skulle ALDRIG palla att bara gå föreläsningar och tenter och sådant) så älskar det här. Speciellt nu när jag får göra flera bloggevent i framtiden som jag får studiepoäng för :D

  Det här kanske låter råddigt, men om du vill höra mera och kanske veta mera om just projekten å hur vi gör så sku ja int ha nå emot att träffas :D

  by the way, SUPERSÖT JORDGLOB!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. måst Bara kommentera här. :D vi restonomer had/har absolut ingenting om hotell och restaurang och de flesta har varit mhcket missnöjda med restonomlinjen. Den Motsvarar ingenting som har med turism att göra och alla företagsekonomi, medborgaraktivitet och ungdomsarbete aamt turism bord kallas samma, eftersom programmen har typ samma läroplan. Synd att man var provkarnin för ett program som int ALLS funkar, men man gick det för att man såölätt hadr fått ihop studiepoängen. Nu i efterhans sku jag ha behöva sluta genast, för mina papper säger att jag är restonom medanjag kan typ nada som restonomerna i tex vasa eller hesa.

   Radera