29.1.15

10 sätt att överleva skitvädret

Torsdag! Tjena! Tjohej!

Sitter i en intressant ställning med min bak i vädret och resten av kroppen formad som en icke-existerande bokstav framför min lilla dator. Idag har jag spatserat fram som en pingvin för att jag tränade i förrgår. Livet straffar en. Jag gjorde även ris första gången i mitt liv. Det blev både hårt och för saltigt så slängde allt. Livet straffar en. Nu skall jag försöka träna idag igen och jag tror att det blir svårt då jag inte kan gå ner för trappor. Måste rulla ner i källaren. Livet straffar en.

Men nu till mitt stora ärende: det finns många som verkligen hatar Åbo och Finland den här tiden på året. Jag förstår varför. Men det är inte hälsosamt och jag vill att man försöker bota detta, utan att behöva lämna staden. Läs och lär!

 1. Du har all orsak att stanna inomhus och dricka varmt (egentligen avskyr jag heta drycker men jag tipsar ju inte mig själv utan er andra......) och kolla serier. Ingen dömer dig.
 2. Om du ändå tar dig ut, du kommer känna dig som en förbejnad vinnare då du överlevt din promenad eller kanske bara vägen ut till soptunnan och tillbaka in. Du är en stark människa som klarat av vädret. Perffa!
 3. Det är nu du kan leka en drömmande författare, ta ditt pick och pack med pennor, häften och alternativt en dator, för att ta dig till ditt favoritcafé och sitta i ett fönster där och skriva medan folk utanför plaskar omkring i slasket. Köp en chai latte och dagen är kompletterad. Chai latte och kakao lär vara de enda varma drycker som frivilligt åker ner i mitt inre.
 4. Istället för att deprimera dig över att världens är grå och slaskig och temperaturen kall och slaskig och... ja, att hela livet är slaskigt - släng humöret i soporna och dröm dig bort till varmare breddgrader. Jag skulle kanske inte köra på detta eftersom jag för tillfället är tacksammare än någonsin att jag bor i Finland, men kanske jag ändå en vacker dag känner att jag vill testa detta. Dröm dig bort till Thailands vackraste stränder, Tulum i Mexiko, en trång gata med gamla stenhöghus i södra Italien... osv. Dröm. Det gör faktiskt människor lyckligare.
 5. Ta tag i något du inte gjort. Något i hemmet. Igår till exempel kom jag hem och lekte att ja var med i en tv-show (ja, jag gör sådant!) och förklarade till intervjuaren (haha) hur skön det är att komma hem och inte bara slappa, slöa och mögla bort. Det här ledde till att jag tömde hela tambursskåpet. Jag förde två plastpåsar med kläder till frälsningsarmén, en stor säck kläder till min syster samt två järnrör/stänger till metallinsamlingen. Plötsligt är skåpet ett ypperligt ställe för alla utekläder jag låtit balansera på en stol tidigare.
 6. Vrid upp musiken.
 7. Möblera om. Det gör så mycket. Skall strax visa hur mitt vardagsrum ser ut efter ommöbleringen. Mycket mysigare.
 8. Kom ihåg att det nog blir sommar. Det är inte slask och kallt mer än några månader. I mars kanske det redan är sol och tio plusgrader. Dessutom tror jag inte vi uppskattar sommaren lika mycket om vi inte får lida lite först.
 9. Bli kulturell. Gå på teater, bio, konstutställningar. Jag ogillar konstutställningar över allting på jorden och de flesta museum får det att rysa i mig, men jag önskar att det vore annorlunda. Jag önskar att jag gick på sådant i aningen högre klackar än i vardagen och såg ut som att jag var intresserad av Dostojevskijs tavlor. Fast jag tror att han kanske var en författare. Ja, ni ser - jag är inte så insatt.
 10. Sist och slutligen - sluta gnälla. Seriöst: det blir inte bättre. Löjligt trött på det här tjatet år ut och år in. Flytta bort då om Finland är så hemskt.


I väntan på detta väder..

1 kommentar:

 1. Eller gör som jag, flytta helt enkelt utomlands till varmare breddgrader, hihi... ;)

  SvaraRadera