1.1.15

Naturen ger lycka

Rubriken är den enda sanningen. Jag har varit borta från Facebook i 24 dagar och igår återvände jag strax innan fyrverkerierna nådde toppen och jag ångrar att jag gjorde det. Jag insåg att jag inte saknat Facebook det minsta sedan jag loggade ut mig i början av månaden. Jag har haft en 0 kgs axeltyngd och inga bekymmer om vare sig det ena eller det andra som kunde ha att göra med FB. Att få en like, en kommentar och en vänförfrågan är roligt. Men roliga stunden är verkligen bara en millisekund. Sedan behöver du mer och mer likes, kommentarer och förfrågningar. Annars får du inte FB-bekräftelsen. Då jag ännu hade FB-appen på telefonen minns jag hur jag mådde dåligt av att hela tiden öppna FB för att kolla vad som hänt. Svar: inget. Jag kollade ju det minuten innan. Mao: det var ett beroende. Inte ett livsviktigt behov. Nej. Ett beroende utan dess like. Livet handlade inte mer om vad jag gjorde utanför internet, det handlade om vilka bilder jag lade upp, hur jag formade statusar, hur jag gillade speciella personers postningar... suck. Det var inte längre ett riktigt liv. Jag började må illa av FB. Och bestämde mig för att inte vara där längre. Så jag loggade ut, tog bort appen och öppnade inte det förrän 24 dagar senare. Och då var behovet plötsligt borta. Jag ville inte ens komma tillbaka då jag igår gick igenom mina notifications från den senaste månaden. Som förresten inte syns om de är äldre än 7 dagar?!!!!

Nåja. Rubriken. Naturen ger lycka.

Att leva nära naturen, leva som en vän med den, inte göra den illa, det tror jag att alla mår bra av. Fast de kanske inte medger. Vad gör du hellre:

Seglar / Shoppar
Sitter vid havet / Spelar dataspel
Springa i skogen / Springa på ett löpband
Äta vilda bär du själv hittat på en promenad / Äta frysta polska bär ur en plastpåse
Vakna till solskenet / Vakna till väckarklockan
Ro långsamt i solskenet / Åka motorbåt och ha en lyxhytt med spa
Yoga på en gräsmatta där det är alldeles tyst / Yoga inne i en dammig lokal
Äta din egen fiskade fisk / Äta en norsk torsk uppdragen med ett flera kilometer stort nät

Osv. Jag tror de flesta av oss väljer det första av alternativen. Jag tror inte någon föredrar inomhus framför utomhus (vid fina väder och fina platser). Tyvärr är väl problemet vår bekvämlighet idag. Hade det inte varit för den hade vi säkert levt närmare naturen idag. Men åtminstone genom att jag minskar på mitt FB-konsumerande känns det som att jag tar ett steg mot naturen. Ett steg mot en mindre fejk-värld. Och det är skönt.

1 kommentar:

  1. Så himla fina bilder! Gillar verkligen din blogg, super fin! Ha en bra dag, kram :)

    SvaraRadera