8.2.15

De mest och minst irriterande människorna på Instagram

Haha. Nu kommer jag får haters, fantastiskt.

Nej men jag har gått omkring och grymtat för att Instagram blivit så jobbigt på sistone. Jag har också varit en jobbig Instagrammare. Men jag tror att jag är lite bättre nu. Nåväl, även om du gjort något av det som står på listan behöver det inte betyda att jag inte gillar dig. Jag bara inte gillar dina tankar om hurdana bilder du skall lägga upp.

De mest irriterande på Instagram (ingen speciell ordning)

 1. Inspiratören
  De här personerna vill nå ut till alla sina fans med sina välvalda ord, #inspoquotes, genom att kanske reposta något som ungefär alla andra redan gjort, typ "Live Love Laugh"... Jag tycker det är irriterande. Att lägga upp lite småpinsamma citat är.... småpinsamt!
 2. Selfie-kungen/drottningen
  Personen som verkligen har 99,9% bilder på bara sig själv. Ansikte efter ansikte, samma min, samma posering men olika kläder och olika bakgrund. Stop it. Vi vet hur du ser ut.
 3. Nakna accounten
  Personen som kanske tar selfies "på sitt ansikte" men som egentligen bara vill visa lite naket. Bh:n kanske tittar fram bakom t-skjortan eller så har personen ingen t-skjorta. Kanske det är en "snabbt innan jag hoppar i duschen"-selfie på en man utan blus. Situationen må vara vilken som helst, men lägger man upp en halvnaken bild på sig själv är det knappast för att förmedla ett budskap. Man vill bara vara naken. Och få likes.
 4. Dåliga djurbild-personen
  Någon som tar riktigt suddiga dåliga bilder på sina sextiofem katter. Börja med att hålla telefonen stilla. Fundera sedan två gånger om du vill ha sextiofem katter. Låt sedan bli att lägga upp bilden.
 5. Banankropparna
  Behöver jag ens säga mer?!?!?! Personer (ofta brudar, alltid brudar) som står vänd mot kameran med sidan till och värsta svanken på G. Banankropp. Huvudet bakåt, svank i ryggen och puta med bakdelen. Då ser den större ut. Och då får du mera likes. NEJ, sluta. Så otroligt fult! Ingen ser ut så på riktigt så varför se ut så på bild?
 6. Vin-personen
  Jag tycker inte om bilder på vinglas.
 7. Personen som inte kan koppla text och bild
  Oftast är det en selfie med en text som hör hemma i poesiboken. En spegelselfie med texten "I am stronger than ever. No one can stop me. Love you guys, have a great weekend!". Typ. Eller en bild på ens ansikte och en veckodag som bildtext. Jaha, så tisdagar betyder långa ögonfransar och oäkta leenden? Och måndagar pussmun och rump-putning? Alltså är det inte jobbigt? Det är så självklart att personen än en gång bara ville få sitt face och sin kropp framför alla skrollare.
 8. TBT
  AAAAAAAAA. Det är helt okej om det är en rolig bild som man inte visat förr. Men typ "tbt" till förra veckans onsdag... varför?! Låt det ens gå en månad. Och försök lägga upp något intressant då.
 9. Perfektionisten
  De som lägger upp alldeles felfria bilder på sina felfria liv. Typ bilder på nyfixade naglar "hos bästa A på salongen", lyssna nu noga: ingen bryr sig. Eller dylikt. Nej. Jag orkar inte. Måste snart ta bort alla jag följer.
 10. Opersonligheten
  Personen som tror att man måste vara på ett visst sätt på Instagram. Skriva vissa ord, lägga upp vissa bilder, ... Då det snöat skall det alltid stå "winter wonderland" och vara en bild på snö. Då man lägger upp en bild på sig själv i festklänningen: "a little party never killed nobody". Eller en människa som lägger upp en bild på sig själv och en av de kompisar denne egentligen inte gillar: "kväll med dom bästa". Na, don't think so.


Några av mina opersonligare och "perfektionist"-bilder

Just nu kommer jag inte på mer. Men hörni, ta mig med en nypa salt, jag ogillar inte dig för att du är en selfie-sjuk. Jag ogillar inte dig för att du throwbackade till gårdagen då du hade ett jättevackert leende på en av de tjugo bilder du knäppte av ditt ansikte. Näe, jag ogillar inte någon på grund av deras bilder. Men jag kan absolut sucka lite extra högt och stöna lite. Men så glömmer jag det. Jag tycker dock själv om att läsa listor och skriver därför gärna egna. Kommentera gärna om du håller med mig.


Och det här vill jag se mer av/minst irriterande personer på Instagram:
 1. Innovativisten
  Personen som alltid lägger upp något alldeles eget - typ en matportion som liknar en smiley etc. Personen som hittar på något nytt, kanske visar sin kreativitet på Instagram. Mer av er, tack.
 2. Komikern
  De där som vill få sina följare att skratta. Kan vara allt från @9gag och @randomturtle till någon bekant. Länge leve ni
 3. Mänskliga ätaren
  Personer som lägger upp mänskliga matportioner - inte värsta konstverket från Louvren.
 4. Människor man tycker om och bryr sig om!

Några lite personligare bilder

Haha. Lång lista. Nåja, men tyvärr så är ju de flesta Instagrammare lite inne i den där irriterande-trenden. Det är lätt att bara bli en död fisk som följer strömmen då alla andra gör det. Men var inte rädda att någon gång lägga upp en mindre mainstream-bild. Det gör gott.

Ha en bra sista dag på denna vecka allihopa, jag skall städa caféet in och ut och träna lite. Och äta.

6 kommentarer:

 1. hahaha :D Helgens bästa inlägg :D

  SvaraRadera
 2. BANANKROPPARNA :'D Jag håller med till 100 % på samtliga punkter!

  SvaraRadera
 3. Haha, banankropparna USCHHHH va ja kan störa mig.på dde. Ser de bara framför mig då jag skriver :::'D

  SvaraRadera