22.2.15

Hurdan är man om man är mogen?

Ibland känner jag mig som att jag är naivare än en tolvåring. Idag satt jag bredvid en person jag tycker är otroligt vuxen och beter sig moget. Och när jag gick hem kände jag mig som att jag var fem år yngre än vad jag egentligen var. Jag kände mig så omogen och teini. Hurdan är man om man är mogen?!

Man gnäller inte, man klarar av att ta hand om sig själv, man talar inte skit om andra, man har inte en massa drama på G, man är snäll och har inte fördomar, man gör något man tycker om (jobb, studera) mm. om man är mogen. Alltså jag gör typ noll av det här. Jag gnäller mycket, jag talar illa om folk (men det gör alla, men tycker ändå inte om egenskapen), jag har kanske inte dramatik på gång men har definitivt tagit del av sådant på sistone, jag studerar inte, jag jobbar inte... Herre djävlar. Jag måste ta mig i kragen. Iofs är det bara nu det är så här: att jag inte riktigt gör någonting. På hösten skall jag vara i skolan. Men har någon tips hur man blir mer mogen? Mogen är inte samma som tråkig. Men hur blir man vuxen och hur blir man av med sin förbejnade bananhjärna?!

Det här är ett

ROP PÅ HJÄLP


3 kommentarer:

 1. Alltså. Jag tycker nog själv att jag e mogen, men du kanske inte alls håller med! Haha.
  För några år sen undrade jag också när man är mogen men de senaste två åren har jag börjat känna att jag kanske är mogen nu. Kanske?
  Jag är ju barnslig i sinnet o gör störda grejer o e allmänt fånig, men ändå anser jag att jag är mogen för att jag står på mina egna ben, sköter mitt liv, likaså gubbens, ungens o hundens. Jag sköter mitt hem(även byke!!). Jag styr upp vår ekonomi o kan ta beslut utan mammas eller pappas hjälp. Jag fungerar självständigt, gör bra val o sämre val o kan sköta o acceptera eventuella konflikter o klara mig ur knipor på egen hand utan att alltid förvänta mig att mamma o pappa sköter allting för mig.
  Flummigt såhär söndagen till ära. Medan jag har skrivit denhär kommentaren ha Maya vaknat två ggr, jag har haft ångbad o ansiktsmask o en snabbis ut med Elli. Många avbrott så nu blev det osammanhängande o shit men nu e jag för lat för att läsa igenom hiihihi. Sorry o puss!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Malin jag tvättar byket själv nu xD hahaha. Du har rätt och när det kommer till att klara sig med sina egna pengar m.m är jag väl mogen (försöker inte köpa onödiga saker mer) men jag beter mig och ser ut som en femåring. Känns det som. Tycker om att skämta om skit och glömmer inget som hänt de senaste fem åren utan ältar i a l l t osv. Uäck!!!!!

   Radera
  2. Men skit e ju vrålkul! Älskar kaki o sånt jag.
   Men jo, dedär med att du överanalyserar o funderar på allt kanske försvinner med tiden som du mognar. Vi e ju int precis jättegamla så vi BEHÖVER inte vara så förbannat mogna ännu. Vi har nog tid med det i senare skede av livet..

   Radera