15.2.15

Matleena Kuusniemi

Jag är en riktig finne som älskar Finland. Jag älskar den finska sommaren och tror, på riktigt, att man inte kan uppleva något lika vackert någon annanstans (okej kanske i de andra nordiska länderna, kanske), jag älskar det finska språket, jag älskar den finlandssvenska dialekten, jag älskar faktumet att vi inte är så över-mode-hypade som i andra länder att det inte finns något annat på denna jord, jag älskar karelska piroger, Muminvärlden, Ekenäs (sommarstuga), jag älskar ärligheten och jag älskar snön. Mycket kärlek här idag. Något annat jag älskar är finländska skådesspelare som är nere på jorden. Som Matleena Kuusniemi. Hon är helt fantastisk. Vacker, talangfull och finsk. En tians kombination. Kolla Brändärit om ni vill se henne in action.

Bild från Iltalehti.

3 kommentarer:

 1. Älskar också allting du skrivit (o säkert lite till..) men jag kan bara inte tycka om finlandssvenska.. jag är ju själv en tvättäkta finlandssvensk o vill bevara svenskan o blablabla, men i mina öron låter det fult o klumpigt o om jag ser på finlandssvensk teve blir jag nästan äcklad o vill sjunka genom jorden. Helt mysko. Men helt sant. Tyvärr. Finska däremot e tjolahejsan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha jo d passar no int i tv eller musik men d roligt me ord som kiva osv :D

   Radera
  2. haha älskar din kommentar Malin :DDDD jag har samma, kan int alls med finlandssvenska egentligen :D finska e som musik för öronen jämfört med finlandssvenska. och också ifall man inte jämför den med något. så fint språk!

   Radera